Wie ben ik?

In mijn werk met hoogbegaafde jongeren kom ik anderen tegen die net als ik ‘last’ hebben van brede interesse, maar te weinig tijd in de dag. Ik hoop dat ik hen een beetje kan helpen om de juiste richting op te gaan, om net zoals ik te leren om tevreden in het leven te kunnen staan ondanks alle blijvende uitdagingen. Ik merk in het ‘wereldje’ van hoogbegaafdheid dat mensen je vaak de vraag stellen of je zelf ook hoogbegaafd bent. Dat ben ik niet, maar hooggevoelig wél en ik kan zeker analytisch, creatief en praktisch denken. Ik vind hoogbegaafdheid vooral erg interessant, net zoals astrologie, het monster van Loch Ness, taal en taalwetenschap, mummies, oceaanleven, anatomie, psychologie en ik kan nog wel even door. Ik heb in mijn leven meerdere hobby’s gehad en op mijn wensenlijstje gezet (en die lijst is nog steeds lang). Ik ben erg nieuwsgierig en leergierig.


Ik ben Brabantse en opgegroeid in een stad en daarna een dorp. Ik ben van het vwo naar de havo overgestapt en deed vervolgens de lerarenopleiding Nederlands in Tilburg, waar ik mijn studentenleven doorbracht. Ik onderzocht of lesgeven in NT2 wat voor me was (heel leuk, dat werd het dus niet) en deed twee jaar de master Special Educational Needs richting Remedial Teaching. De studie was niks voor mij en ik stopte ermee. Een jaar later deed ik de vernieuwde master SEN in Utrecht en richtte ik me op autisme, ADHD en executieve vaardigheden. Ik ben naar mijn liefde Bart in Nieuwegein verhuisd en vond een leuke baan op het Cals College daar, waar ik de start van een trajectvoorziening meemaakte en een stap kon zetten naar werken als leerlingbegeleider in plaats van docent. Bart en ik trouwden en kregen onze eerste dochter. Ik deed de ECHA-opleiding op de Radboud Universiteit waardoor ik me verdiepte in (hoog)begaafdheid. In die tijd beviel ik van mijn tweede dochter en verhuisden we naar het Betuwse dorp Beesd, waar ik mezelf helemaal thuis voel. 

In mijn vrije tijd ben ik graag leuke dingen aan het doen met mijn gezin, sport ik, naai en haak ik, lees ik graag, rij ik af en toe paard of help ik op stal en hang ik ook zeker wel eens voor de tv voor een leuke serie of Marvel-film met één van onze twee katers op schoot. Ik houd enorm van dieren en ben graag in de natuur. Met mijn gezin en familie en vrienden breng ik graag tijd door op ons landje aan de Linge, waar we ook veel op en in het water zijn. Ik zit als vrijwilliger in het bestuur van de Vereniging ECHA Netwerk Nederland, de alumnivereniging.

Ik hoor het heel graag als je nog verder kennis wil maken, ik ben heel benieuwd naar jou! 
LinkedIn

Instagram

Facebook

Sharon Duijveman-Weterings

Tel. 06-20656189

Email: info@slim-ik.nl

Scroll to Top